Granajuća pitanja

U ovom vodiču proći ćemo kroz korake potrebne za stvaranje pitanja s grananjem u Nobula Editoru.

Preporučamo da izradite svoja pitanja i slajdove s kojima želite nastaviti prije postavljanja pravila za grananje. Više savjeta za izradu pitanja i slajdova možete pronaći u našim prethodnim tutorialima.

Prvo što trebate učiniti je staviti svoje pitanje na bočnoj ploči dizajna, desno pri dnu, pored gumba za spremanje. Pritisnite ikonu i vaš će element biti dodan na ploču. Nakon toga trebate stvoriti moguće ishode. To činite klikom na tri točkice na ljubičastoj alatnoj traci i klikom na “Presentation predicates”.

Prvo morate imenovati svoj “predicate” ili ga označiti. Oznaka je nešto što možete koristiti i neće se vidjeti. Zatim morate odabrati element s kojim je predikat povezan, i to je vaše pitanje. Potom kliknete hoće li “predicate” biti aktivan ako se samo odgovori na pitanje ili samo kada se klikne na određeni odgovor i koji je to odgovor. Kada stvorite “predicates” morate ih primijeniti.

Prelazimo na slajd za koji želimo vidjeti je li na pitanje odgovoreno “Da”. Kliknete tri točkice na bijeloj alatnoj traci i odaberete “Applied rules”. Zatim odaberete da želite pokazati ako je određeni predikat ispunjen i dodate to pravilo.

Također, morate biti sigurni da se isti slajd ne prikazuje kada se ispuni “predicate” s drugačijim odgovorom. Stoga,  dodajete to pravilo. Potom, ponavljamo istu stvar s obrnutim predikatima na slajdu koji želite vidjeti kada se na pitanje odgovori “Ne”.