Postavljanje tekstualnog elementa

U ovom tutorialu pokazat ćemo vam kako umetnuti i urediti tekstualni element. Počinjemo klikom na ikonu teksta s lijeve strane. Novi element pojavljuje se na slajdu i otvara se bočna ploča dizajna. Prvi korak je imenovanje elementa. Zatim napišite ili zalijepite tekst koji želite dodati u okvir za tekst.

U slučaju da radite “copy-paste”, savjetujemo da koristite kombinaciju control, shift i V kako biste samo zalijepili tekst i mogli ga uređivati. Uređivanje teksta funkcionira klasično. Označite tekst koji želite prilagoditi i kliknite na željenu opciju – podebljano, podcrtano, kurziv, precrtaj, indeks, superskript, promijenite boju, označite itd. Tu je i ikona gumice. Nakon što uredite tekst, možete promijeniti i njegovu veličinu.

Također, možete vidjeti opcije promjene boje fonta i pozadine što se odnosi na cijeli element. Možete koristiti i dvije unaprijed definirane varijable. Koristeći dvostruku zagradu i varijablu, možete se pozvati na ocjenu korisnika i vrijeme koje je proteklo dok je korisnik prolazio kroz prezentaciju. Konačno, postoje opcije animacije i opcije koje mogu povezati tekstualni element s drugim elementima na istom slajdu putem klikova.