Tko nas je inspirirao?

Učenje kroz rješavanje slučajeva, što je u srži Nobula Case Creator-a nije novost u obrazovanju.

Ideja se temelji na problem-based learningu (PBL) i case-based learningu (CBL) što u medicini datira još od kasnih 1960-ih. Naime, Sveučilište McMaster u Kanadi bilo je prvo koje je počelo koristiti PBL kao pristup medicinskom obrazovanju usmjerenom na studente. Naravno, funkcionalnosti nisu bile ni približne kao kod Nobula Case Creator-a.

Nadalje, inspiracija za stvaranje Nobula Case Creatora nije došla samo iz akademskog svijeta. Legendarni dr. House, također je bio izvor nadahnuća. U ovoj kultnoj seriji tim dr. Housea prikuplja informacije o pacijentu i simptomima, te provodi različite testove kako bi dobili što više informacija o pacijentovom zdravstvenom stanju. Kao dio ovog procesa, dr. House i njegov tim postavljaju pitanja pacijentu i njegovim suradnicima kako bi dobili što više informacija o mogućim uzrocima simptoma. Zatim, tim diskutira sve informacije i simptome kako bi došli do dijagnoze. Da bi u tome uspjeli, ključne su dijagnostičke vještine i iskustvo.

Ovaj dinamičan način dolaska do rješenja jedan je od ciljeva Nobula Case Creatora, odnosno da korisnici na inovativan način primjene svoje znanje u praksi.

Priču o našoj ideji detaljno je predstavila Sunčana Orešić na konferenciji MedRi 2023:

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827