Gamifikacija u Nobula Case Creatoru

Gamifikacija je koncept koji se koristi kako bi se elementi igre i zabave integrirali u ne-igračke kontekste, kao što su obrazovanje, poslovno okruženje, marketing. Neki od osnovnih principa gamifikacije su:

  • Natjecanje
  • Suradnja
  • Nagrade
  • Bodovanje

Kroz prethodno spomenute principe, cilj je povećati angažman korisnika, motivirati i u konačnici stvoriti lolajnost. Ovo je snažan element koji transformira način na koji koristimo različite aplikacije, a u Nobula Case Creatoru, gamifikacija je integrirana od samog početka. Koristi su mnogobrojne i ističu se na više razina, a izdvajamo ovih pet:

1. Gamifikacija značajno poboljšava korisničko iskustvo.

Dodavanjem elemenata igre, aplikacija postaje zanimljivija korisnicima, potičući ih da je redovito koriste. Ovaj faktor privlači veći broj korisnika i čini ih lojalnijima.

2. Potiče kreativnost i inovativnost među korisnicima.

Korisnici razvijaju kreativne strategije za rješavanje problema unutar aplikacije. Pri tome se potiče inovativno razmišljanje i razvoj novih pristupa.

3. Potiče timsku suradnju.

Dodavanje elemenata natjecanja unutar timskog okruženja, rezultira povećanom produktivnošću.

4. Gamifikacija povećava angažman korisnika.

Skupljanje bodova za točne odgovore, odbrojavanje, ukupan zbroj rezultata, sve to elementi su gamifikacije koji povećavaju učinak korisnika.

5. Poboljšava zadržavanje informacija.

Upotreba elemenata gamifikacije korisna je metoda za bolje i jednostavnije zadržavanje informacija.

Osim toga, gamifikacija ima i socijalnu dimenziju. Kroz natjecanja i društvene elemente, ova značajka povezuje zajednicu korisnika aplikacije. Kako to funkcionira u medicini, istražite u našem primjeru slučaja iz 19. stoljeća:

Testirajte svoje znanje.

medicina-u-19-stoljeću-nobula

 

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827