Kako je nastala Nobula Event platforma?

Izazovna vremena sa sobom nose snažnu potrebu za prilagodbama, čemu smo posvjedočili za vrijeme pandemije. Zagrebački startup Nobula odlučio je biti pokretač promjena stvorivši inovativnu platformu koja spaja tehnologiju, interakciju i edukaciju.

Prvo je nastala Nobula Case- aplikacija koja omogućuje interaktivno učenje kroz rješavanje slučajeva, a potom i Nobula Event platforma. Sve o tom projektu otkrio je suosnivač startupa dr. Zoran Milas:

„Nobula je tim od desetak ljudi, mahom programera. Skupili smo se kako bi razvili nekoliko projekata, a među njima je i Nobula Event platforma. Ideju za samu platformu dobili smo u Dedal komunikacijama, našoj sestrinskoj firmi, na početku COVID-19 pandemije. Tada smo htjeli napraviti odmak od svega što dosad znamo“.

Početak ere hibridnih evenata

Milas je karijeru započeo kao liječnik, no želja za znanjem i potreba za dodatnim izvorom prihoda odvela ga je u poduzetničke vode. Prije više od desetljeća osnovao je tvrtku Dedal komunikacije, danas sinonim za edukacije u zdravstvu. Svjesni mogućnosti tehnologije, 2011. godine organizirali su prvi hibridni kongres.

„Činjenica je da se tehnologija od tada promijenila, kao i mogućnosti. No, mi smo i prije 11 godina imali ono što želimo od hibridnih evenata, a to su predavači i slušači na više lokacija. Tada nismo imali brzinu interneta i kvalitetu rezolucije kao sad, ali bilo je interesantno otvoriti eru hibridnih događanja“, priča dr. Milas.

Nobula Event platforma

Kako bi sudionicima pružili univerzalno iskustvo na virtualnom ili hibridnom događanju, launchali su Nobula Event platformu. Branding, jednostavno korištenje, multifunkcionalnost, sigurnost i domaći proizvod- glavne su karakteristike koje Nobulu čine idealnim partnerom prilikom organizacije eventa, naglašava dr. Milas.

Koristiti ju mogu baš svi jer ne zahtjeva programersko znanje, a nudi niz funkcionalnosti što ju čini iznimnom. Ovisno o preferencijama, mogu se postavljati edukativni materijali, ankete, kvizovi, personalizirati korisničko sučelje, upravljati korisnicima, raditi s izvještajima i tako redom.

„Svjesni činjenice da nam dolazi hibridna budućnost, od trenutka kada su ponovno krenuli live eventi, znali smo da će se u određenoj mjeri zadržati navika praćenja događaja online. Zbog toga smo dali mogućnost sudjelovanja uživo i online, s naglaskom da svi ravnopravno sudjeluju. Željeli smo da to bude platforma koja će biti brandirana, imati više mogućnosti, nuditi veću dozu interaktivnosti i visoku kvalitetu“, tvrdi dr. Milas.

Konkurencija je dobra stvar

Na Nobula Event platformi radili su više od godinu dana, osluškujući prijedloge klijenata za proširenjima koje su u konačnici implementirali.

„Od platforme koja se koristila za jednostavne skupove napravili smo nešto složenije tako da ti materijali mogu biti na zahtjev, uveli smo testove, ankete, kvizove, mogućnost postavljanja pitanja iz publike i još niz toga. Pokrivamo široki spektar evenata, od klasičnih seminarskih događanja koji traju par sati do složenih hibridnih kongresa koji imaju predavače i slušače-uživo i online“, objašnjava.

Reakcije klijenata su iznimno pozitivne, kaže dr. Milas.

„Svi volimo kada nešto organiziramo da to bude brandirano. Osobno mislim da je to velika prednost. Pored toga, Nobula Event platforma je gotov proizvod koji može biti brzo dostupan. Treća stavka je sigurnost kojoj poklanjamo posebnu pažnju“, naglašava.

Konkurencije na globalnom tržištu ne manjka, što dr. Milas doživljava kao pozitivnu vijest jer znači da postoji i potreba. U Nobuli su zasad okrenuti prema stručnim događanjima, konkretno u području zdravstva i farmacije, no ne planiraju stati na tome.

„Želimo platformu pružiti širem broju korisnika. U prvom redu vidimo same organizatore događanja, posrednike, agencije i stručna društva. Cilj nam je za početak informirati sve one koji se bave organizacijom evenata, a nakon toga postati i konstantna podrška u tome“, zaključuje dr. Milas.

S obzirom na to da se radi o 100 posto hrvatskom proizvodu, imamo razloga vjerovati u svijetlu budućnost domaće event industrije.

Demo verzija platforme nalazi se na ovom linku!

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827