Omnichannel ili multichannel: Koji pristup ima više prednosti?

U suvremenom poslovnom okruženju, ključno je razumijevanje i primjena koncepta omnichannel i multichannel pristupa kako bi se zadovoljile potrebe kupaca i ostvarili konkurentski prednosti. Dok su oba pristupa osmišljena kako bi poboljšala korisničko iskustvo i olakšala pristup proizvodima i uslugama, razlike između njih su značajne i zahtijevaju temeljno razumijevanje. S obzirom na to da je fokus našeg startup-a, između ostalog na farmaceutskoj industriji, objasnit ćemo to kroz primjenu toj grani.

Omnichannel vs. multichannel: Ključne razlike

Multichannel pristup uključuje korištenje više kanala komunikacije i distribucije kako bi se dosegnuli potrošači. To može uključivati trgovine na malo, internetsku prodaju, telefonsku podršku i druge kanale. Ono što je važno naglasiti jest da svaki kanal radi neovisno, pružajući kupcima različite točke kontakta s tvrtkom.

S druge strane, omnichannel pristup integrira sve kanale u kojima tvrtka posluje u jedinstveno iskustvo kupca. To znači da su sve točke kontakta povezane i da se podaci o klijentima dijele između kanala. Klijent može započeti interakciju putem jednog kanala i nastaviti je na drugom bez gubitka kontinuiteta.

Primjena u farmaceutskoj industriji

Farmaceutska industrija je osjetljiva i zahtijeva pažljivu primjenu omnichannel i multichannel strategija kako bi se osiguralo ispunjenje regulatornih zahtjeva. S obzirom na to da je jedna od prednosti naše aplikacije Nobula Case Creator upravo omnichannel, objasnit ćemo zašto je to važno. Naime, omnichannel pristup može transformirati način interakcije. Glavni benefiti su:

  • Integrirani sustav informacija.
  • Personalizirana podrška
  • Konzistentno iskustvo

Integracija različitih kanala komunikacije i distribucije omogućuje tvrtkama da pruže vrhunsko korisničko iskustvo, poboljšaju operativnu učinkovitost i ostvare dugoročnu lojalnost kupaca. Kroz pametnu primjenu tehnologije i pažljivu analizu potreba klijenata, mogu se postići zaista izvanredni rezultati. Sve to moguće je u jednoj aplikaciji.

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827