Online edukacija: Uloga u zelenoj transformaciji zdravstva

Online edukacija ima značajnu ulogu u zelenoj transformaciji zdravstvene skrbi. Upravo je to bio jedan od motiva da stvorimo aplikaciju Nobula Case Creator. Detaljnije o tome govori Iva Kantolić koja nas je predstavila u razgovoru za Health Hub.

Možete li nam reći više o alatu Nobula Case Creator?

Ideja se temelji na problem-based learning (PBL) i case-based learning (CBL), koji potječu iz medicine iz kasnih 1960-ih godina. Naravno, prilagodili smo te koncepte suvremenim vremenima. Možda zvuči ambiciozno, ali uz posvećeni tim i mjesece rada, stvoren je Nobula Case Creator. Izgleda i funkcionira kao prezentacija, ali postoji razlika! Nobula Case Creator dinamičan je, privlačan i „user friendly“ alat.

Naime, svaki slajd može sadržavati ne samo tekst i slike, već i pitanja na koja korisnici odgovaraju. Ta pitanja dolaze u različitim oblicima, od da/ne do višestrukog izbora i pitanja s fotografijama. Uključili smo elemente gamifikacije kako bismo angažirali korisnike.

Također, shvaćamo vrijednost analitike u aplikaciji. Zato su svi odgovori pohranjeni kao podaci, omogućavajući detaljnu analizu, kako na individualnoj, tako i na grupnoj razini. Ne morate čekati do kraja događaja da biste procijenili kako je prošao; Nobula Case Creator pruža vrijedan povratni odgovor u stvarnom vremenu. S takvom analitikom ne samo da ocjenjujete svoju izvedbu u stvarnom vremenu, već stječete vrijedne uvide u područja za poboljšanje.

Kako to funkcionira?

Zamislite da možete stvarati edukaciju o apsolutno bilo čemu u svom području interesa ili potrebama klijenata. Nobula Case Creator omogućuje vam stvaranje slučajeva koji se, nakon što se stvore, mogu dijeliti putem poveznice. Radi se o cloud base softveru pa nema potrebe za instalacijom.

Sam softver ima dvije sučelja. U uređivačkom ili admin sučelju stvarate i dijelite interaktivne prezentacije s drugima, i tu pristupate podacima i izvješćima. Alat je prilično korisniku prijateljski i ne zahtjeva programersko znanje. Za manje od sat vremena možete naučiti stvoriti slučaj. Nakon što istražite sve funkcionalnosti, na vama je da budete kreativni i iskoristite aplikaciju na najbolji način! 😊

Drugo sučelje namijenjeno je korisnicima, gdje se angažiraju s interaktivnim obrazovnim sadržajem, odgovaraju na pitanja i uče. Funkcionira za individualno i timsko učenje. Također se može koristiti u virtualnim, hibridnim, uživo okupljanjima ili na zahtjev.

Ovaj alat savršeno se uklapa u zelenu transformaciju zdravstva. Gdje vidite potencijal?

Nobula Case Creator već se koristi u obrazovanju zdravstvenih radnika u Hrvatskoj i regiji, uglavnom u suradnji s industrijom i profesionalnim društvima. Raduje nas što ga je također prihvatila akademija, u zdravstvenim obrazovnim ustanovama koje ga uključuju u svoju svakodnevnu nastavu. Međutim, vidimo njegov potencijal ne samo u provedbi politika zdravstva, već i u drugim procesima donošenja politika unutar vlasti i institucija Europske unije.

Koji su vaši sljedeći koraci?

Razvoj takvog softvera kontinuirani je proces. Neprestano radimo na dodatnim značajkama, poput novih vrsta pitanja iupotrebe umjetne inteligencije unutar uredničkog sučelja. Također radimo na integraciji s drugim softverima i platformama kako bismo poboljšali analitiku i pojednostavili praćenje upotrebe. Istovremeno, promoviramo ga široj publici. Također, se zahvaljujemo što smo dio smo ove rasprave o transformaciji zdravstva u lokalnom okruženju i Europskoj uniji.

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827