Poticanje inovacija kroz tehnološki napredak

Na današnji dan, 21. travnja, diljem svijeta slavi se Svjetski dan kreativnosti i inovacija (World Creativity and Innovation Day). Ovo događanje koje je prvi put proslavljeno 2001. godine u Torontu, od 2008. godine obilježava se i u Hrvatskoj, podsjećajući nas na važnost promišljanja starih problema na nove načine kako bismo unaprijedili kvalitetu života i stvorili bolju budućnost.

Inovativnost i kreativnost danas se smatraju ključnim vještinama koje treba poticati i razvijati. Prema izvješću The Global Creativity Index iz 2015., Hrvatska zauzima 58. mjesto po kreativnosti, dok se, što se tiče inovacija, nalazi na začelju Europske unije, odmah iza Rumunjske i Bugarske. Budući da su ove vještine ključne za ekonomski razvoj i napredak društva, važno je osvijestiti njihovu važnost.

Uloga inovacija u obrazovanju

U današnjem tehnološki naprednom svijetu, obrazovanje igra ključnu ulogu u poticanju inovativnosti. Stoga je važno da se obrazovni sustavi prilagode razvoju tehnologije kako bi bili učinkovitiji i odgovorili na potrebe modernog društva. Integracija tehnologije u proces učenja može potaknuti motivaciju, zainteresiranost i interakciju učenika, rezultirajući boljim obrazovnim ishodima.

Upravo iz tog razloga, naš tim razvio je aplikaciju Nobula Case Creator koja funkcionira u cloudu, omogućavajući pristup i kreiranje interaktivnih obrazovnih materijala. Bilo gdje i bilo kada, uz samo nekoliko klikova. Ova intuitivna platforma podržava različite formate poput teksta, slika, videozapisa i različitih oblika pitanja, omogućavajući korisnicima stvaranje personaliziranih edukacijskih sadržaja prilagođenih njihovim potrebama i ciljevima.

Nobula Case Creator potiče angažman i duboko učenje kroz interaktivno okruženje koje korisnicima omogućuje stvaranje edukativnih materijala. Poput kvizova, igara i drugih interaktivnih sadržaja.

Kako aplikacija funkcionira, pogledajte u video:

 

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827