Medicina u 19. stoljeću : Riješite naš slučaj

Dijagnosticiranje i liječenje bolesti u prošlosti predstavljalo je pravi izazov, stoljećima ranije. A možete li si samo predočiti kako je funkcionirala medicina u 19. stoljeću?

Uzmimo, primjerice, imaginarni slučaj mlade žene iz malog gradića Canterburyja. Kroz našu interaktivnu platformu Nobula Case Creator, omogućit ćemo vam da iskusite ovaj izazov i pružimo vam uvid u način na koji je medicina funkcionirala u to doba. Zato se pripremite za putovanje u prošlost i riješite ovaj slučaj.

Testirajte svoje znanje.

Prikaz slučaja

Zamislite da ste liječnik u malom gradiću Canterburyju u 19. stoljeću. U vašu ordinaciju dolazi mlada žena od 22 godine, koja pati od snažne boli u donjem dijelu trbuha koja već traje nekoliko sati. Vaša prva zadaća je pažljivo razgovarati s pacijenticom kako biste prikupili što više informacija o njezinim simptomima. Kako vam je dostupan samo osnovni medicinski alat, morate se osloniti na vlastito iskustvo i znanje.

Pacijentica opisuje bol na dodir u donjem dijelu trbuha, a njezina tjelesna temperatura je blago povišena. Na raspolaganju nemate suvremene dijagnostičke metode kao što su rendgenski snimci ili laboratorijske testove. Nitko drugi u njezinom domaćinstvu nema slične simptome. Stoga je na vama da koristite dostupne informacije i svoje vještine kako biste postavili dijagnozu.
Rješavanje slučaja omoguće vam istraživanje različitih koraka u dijagnosticiranju i liječenju pacijentice. Putovanje u prošlost pružit će vam uvid u ograničenja tog vremena, ali i u kreativnost i stručnost liječnika koji su radili s malo sredstava.

Riješite misteriju.

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827