Nobula Case Creator i MEDRI

Vrijednost aplikacije Nobula Case Creator prepoznata je na Medicinskom Fakultetu u Rijeci. Dojmove je s nama podijelila izv. prof. dr. sc. Nina Pereza, dr. med.

Vaši studenti su isprobali Nobula Case Creator, kakve su reakcije?

Reakcije su odlične, ne samo od strane studentske populacije, nego i nastavnika koji su aplikaciju isprobali. Osobno sam zaista ponosna što sam prva na Medicinskom fakultetu u Rijeci imala priliku izraditi primjere prikaza slučajeva kroz aplikaciju. Studenti najviše vole činjenicu da aplikacija povećava razinu interakcije tijekom samog nastavnog procesa. Također, to što poveznicu na prikazu slučajeva možete postaviti na sučelje za e-učenje. I to im je dostupno u bilo koje vrijeme, na bilo kojem mjestu!

Studentima se posebno sviđa i to što mogu dobiti povratnu informaciju o svojim odgovorima, bili oni točni ili netočni.  Na taj način imaju povratnu informaciju o svom napretku.

Medicinski fakultet u Rijeci vidi primjenu aplikacije u svakodnevnom radu jer ju možemo koristiti na predavanjima, seminarima i vježbama s ciljem aktivnog uključivanja studenata u nastavni proces. Izrada setova analiza slučajeva koji se mogu postavljati na sučelje za e-učenje je također nešto što vidimo kao mogućnost implementacije na našem fakultetu.

Ono što je zanimljivo kliničarima je da, ako tog dana nemaju vremena ili stvarnog pacijenta na određenu tematiku, studentima se putem Nobula Case Creatora daje prilika da na računalu prođu nekoliko slučajeva iz tematike koja je predviđena za taj dan. Isto tako, naš fakultet u suradnji sa studentskim organizacijama i udrugama organizira nekoliko studentskih znanstvenih skupova i tamo isto vidimo mogućnost primjene kroz različite radionice.

Nobula Case Creator koristi se i u sklopu Medicinskog pub kviza u organizaciji studentske sekcije časopisa Medicina Fluminensis.

Ali smatram da Nobula Case Creator nije namijenjen samo studentima! Osobno vidim veliku primjenu aplikacije u programu za unapređenje nastavničkih kompetencija, jer prilikom izrade jednog slučaja, aplikacija potiče nastavnika da se postavi u studentsku perspektivu što je jako zanimljivo!

Više pogledajte u videu:

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827