Sudjelovanje na simpoziju “Inovativne metode učenja”

U obrazovanju, integracija suvremenih tehnologija ključna je za poticanje angažiranosti, razvoj kritičkog razmišljanja te postizanje efikasnijeg učenja. Stoga, s velikim zadovoljstvom najavljujemo da će naša interaktivna aplikacija za učenje temeljena na analizi slučaja, Nobula Case Creator (NCC), imati značajnu ulogu na vrijednom simpoziju “Inovativne metode učenja” na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Simpozij će se održati 4. prosinca u sklopu Dana fakulteta.

Naime, tema simpozija odabrana je upravo iz razloga što Medicinski fakultet u Rijeci prvi u Republici Hrvatskoj u nastavni proces i brojne izvannastavne aktivnosti uvodi Nobula Case Creator.

U prvom dijelu simpozija kroz edukativna predavanja i primjere iz prakse bit će istaknuti inovativni pristupi primjene NCC-a u medicinskoj edukaciji. Naglasak na perspektivi nastavnika i studenata. Nakon toga, bit će prezentirane funkcionalnosti aplikacije. U drugom dijelu simpozija, planirane su edukativne i kreativne radionice o metodologiji učenja temeljenog na analizi slučaja. Sudionici će imati priliku dobiti primjere primjene ove metode u svakodnevnoj praksi. Kao i mogućnost stvaranja analiza slučaja i problemskih zadataka koristeći Nobula Case Creator. iako je primarna svrha aplikacije analiza slučaja, istaknut će se općenite mogućnosti poticanja interaktivnosti u nastavi putem pristupa učenju temeljenom na kontinuumu problema.

Očekujemo inspirativne rasprave i zajedničko djelovanje prema promicanje naprednih praksi u medicinskom obrazovanju. Više informacija o simpoziju pronađite na stranicama Medicinskog fakulteta u Rijeci. Simpozij je namijenjen nastavnicima i studentima Medicnskog fakulteta u Rijeci. Sudjelovanje je besplatno, a registracije su otvorene do 23. studenog na linku.

Program Simpozija o medicinskoj edukaciji MEDRI

Nobula NextGen EU
adresa

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, paviljon 12

telefon

+385 98 877 827